Reklama

Bitcoin arrin nivelin më të ulët që nga qershori – Tregu i kriptove është goditur këtë vit me gati 2 trilion dollarë

Bitcoin u tregtua nën 19,000 dollarë të mërkurën në mëngjes, duke arritur nivelin e tij më të ulët që nga qershori, pas një rënieje në tregjet e aksioneve në nivel global dhe fuqisë së vazhdueshme të dollarit amerikan.

Vlera e të gjithë tregut të kriptomonedhave ra gjithashtu nën 1 trilion dollarë pasi monedhat dixhitale në të gjithë bordin panë një shitje.

Bitcoin po tregtohej rreth 18,812.36 dollarë në orën 03:50 të mëngjesit ET, duke rënë më shumë se 5%, sipas CoinDesk. Etheri, i cili ka tejkaluar shumë fitimet e bitcoin në muajt e fundit, ra me më shumë se 8% në 1,518,59 dollarë.

Bankat qendrore në mbarë botën po luftojnë me inflacionin e shfrenuar me politikën monetare shtrënguese. Rezerva Federale e SHBA-së ka ndërmarrë një sërë rritjesh të normave të interesit që arrijnë në 2.25 pikë përqindjeje. Tregjet presin rritje të mëtejshme të normave të interesit.

Shtrëngimi i politikave nga Fed ka forcuar dollarin amerikan, i cili ka rënduar mbi aktivet me rrezik. Rendimenti 10-vjeçar i thesarit të SHBA është rritur gjithashtu.

Bitcoin është tregtuar në lidhje me aksionet dhe kështu, nëse ato bien, në përgjithësi, bie edhe kriptomonedha.

Tregu i kriptove është goditur këtë vit me gati 2 trilion dollarë të fshirë nga vlera e tij që nga kulmi i tij në nëntor. Bitcoin është rreth 60% më pak nga rekordi i tij i lartë prej 68,990,90 dollarësh që u godit në nëntor.

Shitja është shkaktuar nga një mjedis i vështirë për asetet e rrezikut, si dhe nga çështjet specifike të kriptove, duke përfshirë projektet e rrëzuara dhe falimentimet që janë përhapur në të gjithë industrinë./scantv/

Ju rekomandojmë