Reklama

Dy prodhues dominojnë: Këta janë telefonat më të shitur në vitin 2024

Telefonat e dy prodhuesve dominojnë listën e telefonave më të shitur në tre muajt e parë të këtij viti.

Sipas rezultateve të hulumtimit të kompanisë analitike Counterpoint Research, Apple dhe Samsung dominojnë listën e top-10 smartfonëve më të shitur gjatë tremujorit të parë të 2024-ës.

Telefoni më i shitur në periudhën janar-mars ishte iPhone 15 Pro Max, nga Apple, me 4.4 për qind të tregut.

Pasohet nga iPhone 15 dhe iPhone 15 Pro në vendin e dytë dhe të tretë. iPhone 14, i cili ishte telefoni më i shitur në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, ishte në pozitën e katërt për nga shitjet.

Vendin e pestë e zë telefoni i parë që nuk vjen nga oferta e Apple dhe është Galaxy S24 Ultra i Samsung.

Hulumtimi nga Counterpoint tregon disa tendenca të tjera interesante në industrinë e telefonisë gjatë muajve të parë të këtij viti:

Për herë të parë, të gjitha modelet në TOP-10 kanë aftësi 5G;

Trendi i blerjes së modeleve premium është i dukshëm, pasi shtatë nga 10 modele i përkasin segmentit premium (çmimi prej 600 dollarë ose më shumë);

Konsumatorët janë më të ngadaltë për të ndërruar telefonat e tyre ekzistues, pasi modelet e përmirësuara ofrojnë më pak dallime në veçori.

Artikulli i fundit bën që konsumatorët të preferojnë të zgjedhin modelet e telefonave premium, me veçori premium, për të siguruar që pajisjet e tyre të mbeten teknologjikisht të rëndësishme për vitet në vijim.

Counterpoint Research parashikon që 10 telefonat inteligjentë më të shitur do të marrin një pjesë më të madhe të shitjeve të përgjithshme të smartfonëve në të ardhmen pasi prodhuesit fokusohen në ofrimin e më pak modeleve që mburren me karakteristika të nivelit të lartë, duke përfshirë GenAI. /Telegrafi/

Ju rekomandojmë