Reklama

Fjalëkalimi i gjatë nuk do t’ju shpëtojë nga hakerët – por, cila është zgjidhja më e avancuar

Fjalëkalimet më të gjata nuk do t’i ndalojnë hakerët të kenë qasje në të dhënat tuaja, sipas një raporti nga Specops Software.

Një kompani që shet shërbime të menaxhimit dhe vërtetimit të fjalëkalimeve zbuloi se 31.1 milionë fjalëkalime të hakuara përmbanin 16 karaktere ose më shumë, duke treguar se fjalëkalimet më të gjata nuk janë të padepërtueshme.

Pas analizimit të 1.8 milion kredencialeve të komprometuara të administratorit, 40 mijë llogari administratori përdorën termin “admin” dhe vetëm 50 për qind e organizatave kontrollojnë çdo muaj fjalëkalimet e komprometuara, thuhet në raport.

Fjalëkalimi më i zakonshëm i komprometuar në listën e fundit të KrakenLab të kredencialeve të komprometuara ishte fjalëkalimi “123456”. Fjalëkalimet që përmbajnë fjalën fjalëkalim (P@ssw0rd ose Pass@123) ishin gjithashtu të zakonshme.

Fjalëkalimet e vjedhura kanë një vlerë të madhe për kriminelët kibernetikë, siç dëshmohet nga tregu në rritje i fjalëkalimeve të vjedhura, informacioneve personale dhe të dhënave në përgjithësi.

Industritë që kanë qasje në informacione të ndjeshme duhet të mbrojnë llogaritë e tyre duke përdorur fjalëkalime të forta dhe unike. Organizatat dhe individët duhet të shmangin riciklimin e fjalëkalimeve, pasi mund të ekspozohen ndaj sulmeve.

Llogaritë e administratorëve janë një minierë ari për hakerat sepse ata mund t’i përdorin ato për të fituar qasje të mëtejshme në një organizatë, thuhet në raport.

Për ata që kanë qasje në informacione të ndjeshme, është e rëndësishme të kenë fjalëkalime të forta. Megjithatë, çdo llogari ka rëndësi, pasi hakerat mund të shfrytëzojnë llogaritë e zakonshme për të fituar qasje në objektiva me vlerë të lartë, thekson raporti. /Telegrafi/

Ju rekomandojmë