A keni menduar ndonjëherë: “Pse njerëzit e pasur pëlqejnë kaq shumë golfin?”. Ka disa arsye të mëdha për të dashur golfin. Megjithatë, nuk është rastësi që golfi është një sport i lidhur me pasurinë dhe të pasurit. Ja pse njerëzit e pasur e pëlqejnë golfin kaq shumë.

Ata mund të përballojnë ekonomikisht lojën e golfit

Pajisjet e golfit ose të paktën pajisjet cilësore nuk janë të lira. Ka shumë gjëra për të blerë dhe mund t’ju kushtojë lehtësisht disa mijëra dollarë vetëm për pajisjet. Shtojini atij tarifat e anëtarësimit në klubin e golfit dhe mund të kuptoni pse mbajtja e një hobi të golfit mund të jetë shumë e kushtueshme për personat me të ardhura mesatare. Jo vetëm kaq, por për t’u bërë një lojtar i mirë në golf, do t’ju duhet të merrni disa mësime, të cilat mund të jenë gjithashtu të kushtueshme, veçanërisht nëse doni një mësues të mirë.

Golfi ofron Status Social

Për shkak të kostove të larta, në krahasim me sportet e tjera, golfi është lidhur me paratë dhe statusin social. Pra, edhe njerëzit e pasur që nuk e pëlqejnë golfin, regjistrohen për një anëtarësim në klubin e golfit dhe fillojnë ta luajnë atë. Nuk është aq shumë presion nga bashkëmoshatarët sa është një simbol statusi. Nëse luani golf, shumë njerëz automatikisht supozojnë se jeni të pasur.

Golfi u jep atyre një shans për të krijuar një rrjet të tyrin
Klubet e golfit zakonisht kanë shumë individë të pasur si anëtarë. Kjo përfshin biznesmenë, njerëz që punojnë në financa, investitorë të Wall Street, CEO, madje edhe politikanë! Shumë individë të pasur që luajnë golf e bëjnë këtë jo aq shumë për sportin aktual, por për mundësinë e lidhjes dhe rrjetit me njerëz të tjerë të pasur. Të kesh lidhje nuk është kurrë e dëmshme.

Golfi nuk kërkon shumë ushtrime fizike
Një nga gjërat që mund t’i pengojë njerëzit e pasur të luajnë sport është se disa sporte kërkojnë shumë përpjekje fizike. Problemi është se disa njerëz të pasur janë gjithë kohës ulur në zyra, duke mbajtur takime biznesi dhe duke bërë telefonata biznesi nga limuzinat e tyre. E gjithë kjo ulje mund t’i vështirësojë disa sporte fizike. Golfi, nga ana tjetër, nuk kërkon aq shumë përpjekje fizike. Gjithashtu nuk kërkon që lojtarët të jenë në formë të mirë siç mund të jetë basketbolli. Mos harroni, shumë individë të pasur janë më të vjetër. Duhet kohë për të krijuar mjaftueshëm pasuri. Për shumicën e njerëzve, duhen disa dekada punë të palodhur, vendosmëri të pandalshme dhe përkushtim të pafund derisa të grumbullojnë mjaftueshëm pasuri përmes sipërmarrjeve të suksesshme biznesi.

Njerëzit e pasur kanë kohë
Shumë njerëz të pasur luajnë golf thjesht sepse kanë kohë për ta bërë këtë. Njerëzit që punojnë 9-5 mund të mos jenë në gjendje të shkojnë në fushën e golfit gjatë ditës. Nga ana tjetër, njerëzit e pasur kanë orare më fleksibël.

U jep atyre një shans për t’u çlodhur
Shkuarja në fushën e golfit nuk ka të bëjë vetëm me lojën aktuale. Është një mënyrë për të kaluar një ditë në një ambient të këndshëm, larg rrëmujës së qytetit. Fushat e golfit shpesh ofrojnë një oaz freskues të gjelbërimit dhe qetësisë , të cilën e shijojnë shumë njerëz të pasur.

Golfi është një sport i sigurt
Biznesmenët e pasur mund të mos jenë  në gjendje të rrezikojnë të lëndohen dhe të humbasin takime të rëndësishme, fluturime për në premierat e filmave etj. Nëse ata bëjnë boks ose arte marciale për të hequr stresin, ekziston një rrezik shumë real që ata të lëndohen. Sportet e tjera gjithashtu vijnë me rreziqe. Golfi është një sport relativisht i sigurt, me rrezik të ulët lëndimi./businessmag.al/