Reklama

Po mendoni për një ndryshim karriere? – Ja 20 punët më të paguara në botë në vitin 2023

Jeni student, praktikant apo po mendoni për një ndryshim karriere? Zgjedhja e profesionit tuaj të ardhshëm varet nga disa faktorë, por shpërblimi mbetet një element i rëndësishëm. Këto janë 20 nga profesionet më të paguara në vitin 2023:

CEO i një kompanie

Një Drejtor Ekzekutiv është pozicioni më i lartë ekzekutiv në një kompani dhe gjithashtu një nga punët më të paguara. Paga mesatare e një CEO është rreth 156,412 dollarë në vit.

Drejtor administrativ dhe financiar

Një tjetër pozicion drejtues ekzekutiv i cili logjikisht përfiton nga një pagë interesante: drejtor administrativ dhe financiar. Një funksion strategjik, aktualisht i paguar rreth 10,500 dollarë në muaj.

Analist financiar

Punët në financa janë veçanërisht fitimprurëse, por nuk janë për të gjithë. Ky profesion është për ata që mund të luajnë mirë me numrat, kanë një fuqi të madhe të analizës së statistikave dhe durim. Nëse keni atë që duhet, do të fitoni rreth 10,500 dollarë në muaj.

Kontabilist

Një funksion thelbësor për kompanitë, kontabilistët e autorizuar mund të gjenerojnë të ardhura të konsiderueshme, deri në 9,500 dollarë në muaj, në varësi të portofolit të klientëve të tyre.

Konsulent

Profesionet e konsulencës jo vetëm që paguhen mirë që në fillim (rreth 5,500 dollarë në muaj për një të ri), por ato ofrojnë gjithashtu perspektiva shumë të rëndësishme zhvillimi, deri në 50,500 dollarë për partnerët dhe drejtorët në muaj.

Avokat

Profesioni ligjor i nënshtrohet konkurrencës intensive, por, nëse ecni mirë, mund të prisni një pagë prej 6,000 deri në 8,000 dollarë në muaj si bashkëpunëtor në një firmë të madhe ligjore. Dhe shumë më tepër nëse arrin të bëhesh partner.

Menaxher i inxhinierisë

Menaxherët e inxhinierisë janë përgjegjës për mbikëqyrjen e projekteve të ndryshme, menaxhimin e ekipeve të ndryshme dhe komunikimin me klientët. Ata kanë nevojë për njohuri të shëndosha profesionale, por ata mund të fitojnë rreth 149,000 dollarë në vit.

Inxhinier softuerësh

Inxhinieri i softuerit është një nga punët më të paguara në botë dhe ata punojnë pothuajse në të gjithë sektorët sot për shkak të fluksit të teknologjisë në të gjitha fushat e industrisë moderne. Ata kanë një pagë mesatare prej 121,758 dollarë në vit.

Zhvilluesi i uebit

Një aftësi e rrallë dhe e kërkuar, e cila për këtë arsye mund të jetë e shtrenjtë: zhvillimi i uebit. Një zhvillues i ri mund të presë të fitojë midis 35,000 dhe 45,000 dollarë në vit.

Dizajnues UX

Një tjetër profesion dixhital që paguhet mirë: dizajner UX. Ky person është përgjegjës për përvojën e përdoruesit në një aplikacion ose uebsajt. Kjo punë shumë e kërkuar mund të paguajë deri në 5000 dollarë në muaj.

Logjistikë

Edhe pse pak i njohur, ky profesion është bërë thelbësor në botën e transportit dhe shpërndarjes: profesionistët në transportin e mallrave mund të fitojnë nga 58,000 deri në 85,000 dollarë në vit.

Mjek i përgjithshëm

Mjekët e përgjithshëm fillimisht diagnostikojnë dhe trajtojnë çështjet e lidhura me shëndetin e një pacienti dhe i referojnë ata te një specialist sipas simptomave. Ata fitojnë mesatarisht 216,790 dollarë. Një pagë mjaft e mirë, megjithëse specialistët mund të fitojnë më shumë.

Mjeku veteriner

A ju pëlqen të kujdeseni për kafshët përveç dëshirës për të ushtruar mjekësi? Pastaj profesioni i veterinerit është bërë për ju, dhe mund t’ju lejojë të fitoni deri në 7,000 dollarë në muaj.

Zhvillues i biznesit ndërkombëtar

Shitësit në përgjithësi kanë të ardhura komode, por kjo është edhe më e vërtetë në tregtinë ndërkombëtare me një pagë mesatare vjetore prej 70,000 dollarë, e cila mund të shkojë deri në 110,000 dollarë.

Agjent imobiliar

Një shembull i një pune që mund të ofrojë shpejt një pagë të mirë pa diplomë: agjent imobiliar. Në varësi të rezultateve tuaja, mund të synoni për rreth 5000 dollarë në muaj.

Shofer Uber/Cabify

Ju nuk keni trajnim, por zotëroni një makinë: të qenit shofer për Uber, Cabify ose të ngjashme mund t’ju garantojë një shpërblim relativisht të lartë pa aftësi paraprake (deri në 4000 dollarë në muaj), edhe pse është shumë e ndryshueshme në varësi të kërkesës.

Pilot i linjës ajrore dhe bashkë-pilot

Kjo punë është për njerëz të guximshëm dhe entuziastë. Konsiderohet si një nga karrierat më të paguara (240,000 dollarë në vit) dhe gjithashtu jep një përfitim fitimprurës.

Kapiten i Marinës Tregtare

Marina tregtare ofron gjithashtu paga të larta, që arrijnë mesatarisht më shumë se 5000 dollarë në muaj për oficerët dhe drejtuesit e saj të detit, të mjaftueshme për të inkurajuar disa që të provojnë fatin e tyre në një profesion relativisht të panjohur.

Ortodont

Puna e një ortodonti përfshin ekzaminimin, diagnostikimin dhe rregullimin e çdo anomalie dentare që lidhet me pozicionin e nofullës dhe dhëmbëve. Ata fitojnë mesatarisht 304,000 dollarë në vit dhe mund të fitojnë dukshëm më shumë nëse bëjnë kirurgji orale dhe maksilofaciale.

Disa vende pune në sektorin publik

Shpesh thuhet se sektori publik paguan më pak se ai privat. Por punët më prestigjioze në administratën e lartë ofrojnë paga shumë të larta, të cilat mund të kalojnë mesatarisht 10,000 dollarë në muaj për ambasadorët, prefektët dhe drejtorët e tjerë të administratës qendrore./scan/

Ju rekomandojmë