Reklama

Lajm i mirë nga Gjermania për punëtorët

Më shumë punonjës se kurrë më parë punojnë me kohë të pjesshme në Gjermani.

Sipas një përllogaritjeje nga Instituti për Tregun e Punës dhe Kërkimin Profesional (IAB) në Nuremberg, norma për punë me kohë të pjesshme u rrit me 0,3 për qind në 39,2 për qind në tremujorin e tretë të 2023 krahasuar me të njëjtin tremujor të një viti më parë.

“Shkalla me kohë të pjesshme nuk ka qenë kurrë aq e lartë sa është sot”, ka shpjeguar eksperti i IAB, Enzo Weber, shkruajnë mediat gjermane, përcjell Telegrafi.

Ju rekomandojmë