Reklama

Këshilla e Elon Musk: Si të investoni gjatë periudhave të inflacionit të lartë?

Ndërsa inflacioni është rritur me një ritëm të paparë në dekada, CEO i Tesla, Elon Musk, këshilloi të zotëroni asete fizike më shumë se paratë.

Në një postim në Twitter, themeluesi i Tesla-s tha: “Si një parim i përgjithshëm, për ata që kërkojnë këshilla në këtë temë, në përgjithësi është më mirë të zotëroni gjëra fizike si një shtëpi ose aksione në kompani që mendoni se bëjnë produkte të mira, sesa dollarë kur inflacioni është i lartë.”

Megjithatë, Musk tha se po i mban kriptovalutat.

“Ende zotëroj kriptovaluta dhe nuk do të shes Bitcoin, Ethereum ose Doge,” shtoi ai.

Komentet vijnë pasi indeksi i çmimeve të konsumit në SHBA u rrit 7.9% nga një vit më parë, niveli më i lartë që nga janari 1982.

Investitorët mund t’u drejtohen aseteve fizike si mallrat gjatë periudhave inflacioniste, pasi inflacioni rrit çmimet e atyre zotërimeve.

Komentet e Musk mbi kripto-t rritën çmimin e bitcoin-it më lartë para se aseti digjital të krahasonte fitimet. /businessmag.al/

Ju rekomandojmë