Reklama

6 Këshilla si të fitoni para online?

Sa artikuj keni lexuar për të fituar para online? Mund të jenë qindra. Shumica prej këtyre faqeve pretendojnë se mund të fitoni 1000 $ brenda pak ditësh, por shumica e tyre janë të rreme. Janë vetëm “reklama” në mënyrë që t’ju bindin që të paguani shumën për produktin e tyre, dhe duke menduar se jeni duke fituar, në fund do të humbisni paratë tuaja me këto skema. Disa faqe ju garantojnë 100% për t’u bërë të pasur në pak muaj, por për fat të keq nuk ka realitet të tillë.

Për të fituar para në internet ju duhet të bëni shumë përpjekje në ndërtimin dhe marketingun e faqes tuaj, duke shkruar vazhdimisht përmbajtje cilësore. Pasi i keni bërë këto, ju do të filloni të gjeneroni trafik vizitorësh dhe pastaj të bëni para në bazë të këtij trafiku.

Le të shikojmë disa këshilla sesi mund të arrini të keni sukses online dhe pse jo, të fitoni para.

1. ”Freelancing” për fitimin e parave në internet

Një nga mënyrat më të mira për të fituar para është duke punuar nga shtëpia. Shumë njerëz duan t’ua kalojnë disa detyra personave të tjerë kundrejt pagesës. Nëse aftësia juaj është në përputhje me kërkesat e tyre, ju mund të fitoni para në varësi të llojit të punës. Për të marrë projekte Freelancing ju duhet të ndërtoni portofolin dhe profilin tuaj.

Për projekte Freelancing, mund të filloni me këto faqe:

www.fiverr.com
www.freelancer.com
www.upwork.com

Mendojeni si një punë të dytë, të rehatshme nga shtëpia juaj.

2. Google AdSense nëpërmjet Blog & Website

Ju mund të keni vënë re shumë reklama të vendosura në disa faqe interneti, por nuk është gjë tjetër veçse një mënyrë si të fitosh para përmes Google AdSense. Nëse keni një faqe, dikush mund të bëj reklama ndërmjet faqes tuaj nëpërmjet Google code. Ju do të merrni një % të klikimeve për çdo vizitor që klikon në atë reklamë dhe pjesa tjetër do të merret nga Google. Të ardhurat do të rriten në bazë të numrit të vizitorëve në faqen tuaj dhe rënditjes në internet.

Për të fituar të ardhura të mira nga Google AdSense ju duhet të publikoni sa më shumë punime cilësore në faqen tuaj. Kjo është një strategji shumë e mirë për bizneset afatgjatë.

3. Fitimi i parave në internet nëpërmjet YouTube

Ju mund të keni vënë re shfaqjen e ndonjë reklame gjatë kohës që jeni duke parë një video në YouTube. Pas klikimit të “skip ads”, ju vazhdoni të shikoni videon që dëshironi. Kur vizitorët hapin video-n në të cilën shfaqet reklama, pronari i kanalit fiton disa para nga Google bazuar në subjektin e reklamës. Lloji i tillë i strategjisë quhet: AdSense YouTube Monetisation. YouTube gjeneron 1Billion vizitorë çdo muaj, gjë që përcakton popullaritetin e tij.

Shumica e të rinjve kërkojnë më së shumti për video-t e kamerave të fundit dhe celularët. Pra nëse keni ndonjë pajisje të fundit, kjo është një mundësi për ju për të fituar mijëra dollarë nëpërmjet saj. Bëni një video që zbulon funksionalitetin dhe veçoritë e pajisjes më të fundit dhe ngarkojeni atë në YouTube.

Një kanal popullor në YouTube është Chu Chu TV.

Në nivel global ka miliona kanale YouTube që fitojnë të ardhurave. Disa nga kanalet kryesore janë në gjendje të gjenerojnë më shumë se një milion dollarë në vit.

Pra nëse keni menduar diçka inovative filloni punoni që tani. Mos bëni asnjë hap mbrapa pa e provuar. Nuk ju kushton asgje!

4. Krijo Mobile Apps

Nëse jeni të mirë në programim dhe jeni të aftë në gjuhë si: C++, Java atëherë ky lloj fitimi është i mirë për ju. Krijoni aplikacione për celularë dhe ngarkojini ato në Play Store. Monetizioni aplikacionin me Google AdMob. Ju do të merrni para për klikime dhe gjithashtu për vlerësime. Disa nga zhvilluesit e aplikacioneve arritën të krijojnë kompani të veta bazuar në popullaritetin e aplikacioneve të tyre. Shumë zhvillues të tjerë arritën të shisnin aplikacionin e tyre për miliona dollarë bazuar në popullaritetin e tyre.

Nëse zhvillon një aplikacion të mirë dhe që ka një përdorim funksional për publikun, mund të fitosh para nga aplikacioni dhe të gjenerosh të ardhura.

5. Programet e Afilliate Marketing

Në Afilliate Marketing mund të fitosh

para në bazë të komisioneve. Me këtë metodë ju duhet të promovoni produktet e kompanive të ndryshme apo faqe individuale. Ndërkohë që ju rritni trafikun e internetit, ju mund të rritni gjithashtu të ardhurat.

Mësoni më shumë rreth programeve Affiliate të faqeve të E-Commerce:

http://affiliate.flipkart.com

https://affiliate-program.amazon.com/

6. Puna si trajner online

Nëse jeni të mirë në një fushë akademike dhe mund t’i elaboroni konceptet në një mënyrë të lehtë, ndani talentin tuaj me të tjerët në internet. Fitoni para përmes klasave virtuale duke përhapur njohuritë tuaja. Mësoni studentët përmes video calling software’s kundrejt pagesës. Ju mund të fitoni para me aftësitë tuaja duke punuar si trajner me kohë të pjesshme për subjektin tuaj të përzgjedhur. Ju mund të krijoni paketa të veçanta për kurse online duke i shoqëruar me video.

Tani që u informuat disi për disa nga mënyrat sesi të fitoni para nëpërmjet internetit, mendoni diçka të bukur dhe të përshtatshme për veten tuaj. Mund t’ia dilni!

Ju rekomandojmë