Reklama

Paralajmërimi financiar i Bezos: Jini të kujdesshëm me investimet, ja 3 blerjet më rezistente ndaj recesionit

Themeluesi dhe kryetari ekzekutiv i Amazon, Jeff Bezos, po jep alarmin. Bezos thotë se ekonomia “nuk duket mirë tani”. “Gjërat po ngadalësohen. Ju po shihni pushime masive nga puna në shumë sektorë të ekonomisë.” Dhe kjo do të thotë që ju mund të dëshironi të shtrëngoni buxhetin tuaj.

“Nëse jeni një individ që po mendoni të blini një televizor me ekran të madh, ndoshta duhet të prisni pak dhe të shihni se çfarë ndodh,” rekomandon miliarderi. “E njëjta gjë vlen edhe me një makinë të re, frigorifer, apo çfarëdo tjetër. Thjesht hiqni një rrezik nga ekuacioni.” Kjo nuk është një shenjë e mirë për investitorët. Por jo të gjitha investimet janë të barabarta. Disa si tre të listuarat më poshtë mund të jenë në gjendje të performojnë mirë edhe nëse ekonomia bie në një recesion.

Artet e bukura

Ju ndoshta mendoni për artin si një kanavacë që e bën dhomën tuaj të ndenjes të duket më e bukur, por arti ka tejkaluar në heshtje klasat e tjera të aseteve për vite me radhë. Arti është pjesë e një klase asetesh prej 1.7 trilion dollarësh sipas Deloitte, që është afërsisht gjysma e madhësisë së sipërmarrjes dhe kapitalit privat. Arti bashkëkohor ka tejkaluar S&P 500 me 131% për 26 vitet e fundit dhe ka një korrelacion pothuajse zero me aksionet sipas Citi. Duke pasur një korrelacion të ulët me stoqet e bën artin një mbrojtje të dobishme kundër paqëndrueshmërisë së tregut.

Masterworks bën të mundur që çdo investitor i zgjuar të ketë akses në një aset që më parë ka qenë i kufizuar tek të pasurit ultra të pasur. Në vend që të blini një pikturë të vetme për miliona dollarë, tani mund të investoni në aksione të veprave individuale. Me këtë platformë revolucionare investimi, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni cilat aksione dëshironi të blini dhe Masterworks do të trajtojë pjesën tjetër.

Pasuri të paluajtshme

Mund të duket kundërintuitive të kesh pasuri të paluajtshme në këtë listë. Ndërsa është e vërtetë që normat e hipotekave kanë qenë në rritje, pasuritë e paluajtshme në fakt kanë demonstruar qëndrueshmërinë e tyre në kohërat e rritjes së normave të interesit sipas kompanisë së menaxhimit të investimeve Invesco.

Pronat e zgjedhura mirë mund të ofrojnë më shumë sesa thjesht vlerësim të çmimit. Investitorët gjithashtu fitojnë një rrjedhë të qëndrueshme të të ardhurave nga qiraja. Por ju nuk keni nevojë të jeni pronar për të filluar të investoni në pasuri të paluajtshme.

Verë

Vera e mirë ka ofruar historikisht një mbrojtje të madhe kundër inflacionit. Për momentin, S&P 500 ka rënë 24% nga viti i kaluar dhe 18% në vitin e kaluar. Ndërkohë, Liv-ex Fine Wine 1000 është rritur përkatësisht 14.1% dhe 22%. Është një investim më i qëndrueshëm se aksionet, por investitorët e përditshëm janë bllokuar kryesisht nga loja nga kufizimet e njohurive të specializuara dhe faktorëve logjistikë si ruajtja e duhur. Me një platformë të re të quajtur Vinovest, ju mund të përfitoni nga paratë që do të fitoni nga vera e mirë, së bashku me koleksionistët e pasur si Bill Koch dhe LeBron James.

Ata bëjnë të gjithë punën për ju, nga magazinimi te transporti, dhe Vinovest madje zgjedh automatikisht verërat më të mira për portofolin tuaj bazuar në qëllimet tuaja, më pas ju tregon kohën ideale për të shitur për të marrë vlerën më të madhe për verën tuaj.

Merrni një pjesë të pasurive të paluajtshme komerciale

Përmirësoni portofolin tuaj me pasuri të paluajtshme komerciale me kthim të lartë. Partnerët e Parë Kombëtare të Realty është opsioni numër 1 për investitorët e akredituar që kërkojnë kthime superiore të rregulluara nga rreziku në hapësirën e shitjes me pakicë të bazuar në nevoja ushqimore. Ndërsa pronat e paluajtshme komerciale kanë qenë gjithmonë të rezervuara për disa investitorë elitarë, duke tejkaluar S&P 500 gjatë një periudhe 25-vjeçare, First National Realty Partners ju lejon të aksesoni investimet e pasurive të paluajtshme komerciale me cilësi institucionale, pa punën e ekstra për të gjetur marrëveshje vetë./buletiniekonomik/

Ju rekomandojmë