Reklama

Çka është rregulla 30:30:30:10 kur bëhet fjalë për financat dhe si duhet ta shfrytëzoni?

Rregulli 30:30:30:10 mund të zbatohet si për planifikimin e të ardhurave ashtu edhe për pensionet dhe mund t’ju ndihmojë shumë për të menaxhuar buxhetin, për të arritur qëllimet e daljes në pension dhe zvogëlimin e riskut të portofolit.

Planifikimi i pensioneve ka qenë një temë kyçe në muajt e fundit, mes pasigurisë aktuale ekonomike që përfshin norma më të larta interesi, rritje të inflacionit dhe krizës së kostos së jetesës në shumë vende.

Kjo i ka lënë punëtorët të pyesin nëse po kursejnë mjaftueshëm për pensionet e tyre dhe nëse jo, duke u shqetësuar se si t’i arrijnë qëllimet e tyre të pensionit në një mënyrë të qëndrueshme dhe komode, raporton euronews.

Ju rekomandojmë