Reklama

Cilat vende kanë normat më të larta dhe më të ulëta të inflacionit?

Inflacioni vjetor në Bashkimin Evropian dhe eurozonë vazhdon të tregojë shenja lehtësimi, me shifrat e janarit që tregojnë një rënie në 15 nga vendet e BE-së. Megjithatë, 11 vendet e mbetura shënuan një rritje.

Inflacioni në BE ka rënë gradualisht dhe në mënyrë të vazhdueshme që nga kulmi me 11.5 për qind në tetor të vitit 2022. Në janar 2024, inflacioni vjetor në BE ishte 3.1 për qind, nga 3.4 për qind në dhjetor sipas Eurostat, zyra statistikore e BE-së .

Ju rekomandojmë