Banka zvicerane pret që Kina të vazhdojë të krijojë pasuri masive edhe pse ekonomia e saj po shfaq shenja ngadalësimi mes bllokimeve dhe goditjeve nga Covid në sektorë si teknologjia dhe pasuritë e patundshme.

“Pavarësisht inflacionit dhe pengesave të luftës Rusi-Ukrainë, ne besojmë se pasuria totale globale do të vazhdojë të rritet”, thuhet në raport. “Ne presim që pasuria e familjeve në Kinë të vazhdojë të arrijë Shtetet e Bashkuara, duke avancuar ekuivalentin e 14 viteve të SHBA-së midis 2021 dhe 2026.”

Credit Suisse parashikon se pasuritë private do të rriten me 36% në 169 trilion dollarë deri në vitin 2026, me pasurinë për të rritur që do të rritet me 28% globalisht dhe do të kalojë 100,000 dollarë në 2024. Numri i individëve me vlerë neto ultra të lartë — ata me më shumë se 50 milionë dollarë — do të arrijnë në 385,000.

Tregjet në zhvillim u goditën fort gjatë pandemisë Covid-19 dhe rritja e pasurisë u ngadalësua. Por ata rifituan vrullin vitin e kaluar dhe Credit Suisse pret që ata të ngushtojnë hendekun me botën e zhvilluar në pesë vitet e ardhshme. Pasuritë do të rriten me 10% çdo vit në ekonomitë në zhvillim, krahasuar me një rritje prej 4.2% në vendet me të ardhura të larta./businessmag/