Reklama

A po i vjen vërtet fundi parasë që e njohim

Kudo në botë, pagesat digjitale janë në rritje. Por, kjo nuk e ka hequr gradualisht përdorimin e parave të gatshme.

Të paktën jo ende.

Hulumtimet e fundit nga “Bank for International Settlements” (BIS) zbuluan se tendencat që u përshpejtuan gjatë pandemisë COVID-19 të përdorimit të mjeteve digjitale të pagesës në vend të parave të gatshme për transaksione kanë vazhduar në mbarë botën.

Përdorimi mesatar vjetor i pagesave pa para të gatshme u rrit me 10 për qind në vitin 2022 në ekonomitë e përparuara dhe 18 për qind në tregjet në zhvillim dhe ekonomitë në zhvillim, raporton newsweek.

Ju rekomandojmë