Reklama

“Threads”, në 7 orë mbi 10 milionë përdorues – Aplikacioni rival i Twitter përdoret në 100 vende, por jo në BE

Kompania Meta hodhi në treg një aplikacion për të rivalizuar Twitter-in, i cili duket se synon përdoruesit që kërkojnë një alternativë ndaj platformës së mediave sociale Twitter, në pronësi Elon Musk. Vetëm në 7 orët e para të përdorimit, aplikacioni ka regjistruar mbi 10 milionë përdorues.

E quajtur Threads, oferta e re faturohet si një version i bazuar në tekst i aplikacionit të Meta-s për ndarjen e fotografive, Instagram, që kompania thotë se ofron “një hapësirë ​​të re, të veçantë për përditësime në kohë reale dhe biseda publike”.

Aplikacioni është i drejtpërdrejtë në dyqanet e aplikacioneve Android të Apple dhe Google në më shumë se 100 vende duke përfshirë SHBA-në, Britaninë, Australinë, Kanadanë dhe Japoninë.

Përdoruesit do të kenë një përvojë mikroblogimi të ngjashëm me Twitter, sipas pamjeve të ekranit të ofruara në media, duke sugjeruar se Meta Platforms është përgatitur për të sfiduar drejtpërdrejt platformën e Musk. Ka butona për të pëlqyer, për të ripostuar, për t’iu përgjigjur ose për të cituar një “thread” dhe numërues që tregojnë numrin e pëlqimeve dhe përgjigjeve që ka marrë një postim.

Postimet janë të kufizuara në 500 karaktere, që është më shumë se pragu prej 280 karakteresh i Twitter dhe mund të përfshijë lidhje, foto dhe video të gjata deri në pesë minuta. Përdoruesit e Instagramit do të jenë në gjendje të identifikohen me emrat e tyre ekzistues dhe të ndjekin të njëjtat llogari në aplikacionin e ri. Përdoruesit e rinj do të duhet të krijojnë një llogari në Instagram.

Meta theksoi masat për t’i mbajtur përdoruesit të sigurt, duke përfshirë zbatimin e udhëzimeve të komunitetit të Instagram dhe ofrimin e mjeteve për të kontrolluar se kush mund të përmendë ose t’u përgjigjet përdoruesve. Threads mund të mbledhin një gamë të gjerë informacionesh personale, duke përfshirë shëndetin, situatën financiare, kontaktet, historinë e shfletimit dhe kërkimit, të dhënat e vendndodhjes, blerjet dhe “informacionet e ndjeshme”, sipas zbulimit të privatësisë së të dhënave në App Store.

Për momentin Threads nuk do të përdoret në vendet e Bashkimit Europian, pasi ka rregulla strikte të privatësisë së të dhënave.

Meta ka informuar Komisionin e Privatësisë së të Dhënave të Irlandës se nuk ka ende plane për të nisur Threads në bllokun 27-vendesh. Mbikëqyrësi irlandez është rregullatori kryesor i privatësisë së Metës për BE-në, sepse selia rajonale e kompanisë është e vendosur në Dublin./scan/

Ju rekomandojmë