Pse ky shtet amerikan po paguan gati 70% më shumë për benzinën sesa vendet e tjera?!

Kalifornia ka paguar gjithmonë shumë më tepër se vendet e tjera në SHBA për benzinë ​​në stacionet e servisit, pjesërisht për shkak të taksave më të larta dhe një përzierjeje më të shtrenjtë të karburantit, por një çmim mesatar që është gati 70% më shumë se shumica e të gjithë të tjerëve në SHBA është pak ekstreme.

Çmimi mesatar kombëtar për benzinën e zakonshme ka ndryshuar pak nga një muaj më parë, por shoferët në Kaliforni kanë parë një rritje prej gati 20% nga 3 shtatori, pasi çështjet e rafinerisë shtrëngojnë furnizimet me karburant në Golden State.

Sipas të dhënave nga GasBuddy, çmimi mesatar për benzinën e rregullt pa plumb ishte 3,765 dollarë për gallon herët pasdite të së hënës, 0,4% më pak nga 3,779 dollarë një muaj më parë. Mesatarja në Kaliforni, megjithatë, ishte 6,25 dollarë të hënën, që është 66% më e lartë se mesatarja kombëtare dhe gati 20% nga 5,221 dollarë më 3 shtator.

Golden State paguan më shumë se dyfishin e çmimit mesatar prej 3,024 dollarësh për shtetin e Mississippi-t, tregojnë të dhënat e GasBuddy. Çmimi mesatar i Kalifornisë gjithashtu nuk është larg nga niveli rekord i tij prej 6,429 dollarë nga 14 qershori i këtij viti.

Ka “shumë çështje të rafinerive në Perëndim, duke përfshirë gjashtë rafineri që ose po i nënshtrohen mirëmbajtjes së planifikuar ose të paplanifikuar”, tha Patrick De Haan, kreu i analizës së naftës në GasBuddy. “Kjo ka bërë që furnizimi me benzinë ​​në Bregun Perëndimor të bjerë në nivelin më të ulët në një dekadë dhe ka bërë që çmimet e gazit me shumicë të ngrihen në qiell”.

Sipas të dhënave nga Administrata e Informacionit të Energjisë, stoqet totale të benzinës motorike në Bregun Perëndimor ishin në 24.9 milionë fuçi për javën e mbyllur më 23 shtator, në nivelin më të ulët që nga viti 2012.

OPEC+ mund të bie dakord të ulë prodhimin në nëntor me më shumë se 1 milion fuçi në ditë, sipas raporteve të lajmeve, me shqetësimet se një recesion i mundshëm do të çonte në uljen e kërkesës për naftë. Një ulje e prodhimit mund të krijojë një “katalizator që mund të rrisë më tej çmimet e gazit./scan/

Ju rekomandojmë