Reklamaspot_img

Këta janë katër kandidatët në listën e ngushtë për ta drejtuar BQK-në

Nga 14 kandidatë që kanë shprehur interesim për marrjen e pozitës së Guverantorit të ri të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), tashmë në listën e ngushtë për këtë konkurs kanë mbetur vetëm katër emra.

Buletini Ekonomik merr vesh se këta katër kandidatë që do t’i shkojnë për votim Kuvendit, janë: Ahmet Ismaili, Lulzim Ismajli, Nexhat Kryeziu dhe Shkëndije Himaj.

Nexhat Kryeziu deri më tani ka qenë edhe anëtar Bordi në këtë institucion, ndërsa kandidatja e vetëm grua, Shkëndije Himaj, ka qenë zyrtare e lartë në BQK për disa vite rresht.

Këtë përzgjedhje për listën e ngushtë e ka bërë vet Paneli për përzgjedhjen e kandidatëve për pozitën si më sipër, pas intervistimit të djeshëm të kandidatëve. Kjo listë e ngushtë në një afat të shkurtër kohor do të dërgohet edhe në Kuvendin e Kosovës, për votim të kandidatëve.

Ndryshe, 14 kandidatët që kanë aplikuar për pozitën e të parit të BQK-së janë si më poshtë:

 1. Fehmi Mehmeti
 2. Shkëndije Himaj,
 3. Nexhat Kryeziu,
 4. Emanuel Bajra,
 5. Mentor Nimani,
 6. Bezad Halilaj,
 7. Artan Ajazaj,
 8. Valdrin Krasniqi,
 9. Mentor Geci,
 10. Genc Rraci,
 11. Ardian Uka,
 12. Ahmet Ismaili,
 13. Lulzim Ismajli,
 14. Gëzim Tosuni. /Buletini Ekonomik/
Ju rekomandojmë