Reklama

Disa këshilla praktike për të udhëtuar në Europë me buxhet të kufizuar

Është e vërtetë që udhëtimi në Europë mund të jetë i shtrenjtë. Përveç biletave të avionit, të cilat mund të konsumojnë një pjesë të konsiderueshme të buxhetit tuaj, udhëtimi , akomodimi, aktivitetet dhe ushqimi shtohen shpejt. Para se t’i keni idenë, mund të jenë shpenzuar disa mijëra dollarë.

Megjithatë, ka disa mënyra për të udhëtuar në Europë me buxhet të kufizuar. Këtu janë disa këshilla që mund t’ju ndihmojnë:

1.Largohu nga hotelet dhe rezervo një hostel : Megjithëse shumica e njerëzve mund të mendojnë se hostelat janë vetëm për udhëtarët e rinj, ato mund të jenë akomodimi ideal për të gjithë udhëtarët që kanë buxhet të kufizuar. Nga dhomat private me banjën tuaj të veçantë deri te dhomat që përshtaten për grupin tuaj të tërë, ka një stil për të gjithë ata që rezervojnë në shtëpi.

2.Udhëtoni me tren: Në Evropë, trenat janë një alternativë e shpejtë dhe të rehatshme në krahasim me fluturimet e shtrenjta, veçanërisht nëse udhëtoni në disa vende. Shpenzoni 25 dollarë për një biletë treni dhe kurseni deri në 200 dollarë për një biletë avioni. Përveç kësaj, kur udhëtoni me tren, keni pamje të bukura dhe një eksperiencë të paharrueshme.

3.Zgjidhni destinacione me aktivitete të arsyeshme për buxhetin: Jo të gjitha qytetet kanë një çmim të lartë, dhe shumë destinacione europiane ofrojnë aktivitete të lira dhe me çmime të ulëta si Vjena, Austria. Ajo është një nga qytetet më piktoreske, historikisht të rëndësishme dhe me ndikim kulturor në Evropë, dhe vizitorët mund të eksplorojnë falas shumë nga vendet më të bukura të qytetit.

4.Merrni monedhën vendase  paraprakisht për të kursyer para në shkëmbim valutor: Nëse keni udhëtuar në Europë, e dini që shkëmbimi i parave përfshin tarifa./businessmag.al/

Ju rekomandojmë