Reklama

BQK: Gjatë janarit mërgata dërgoi në Kosovë 84.6 milionë euro

Mbi 84 milionë euro është vlera remitencave të mërgatës që janë dërguar në Kosovë për muajin janar 2024.

Kështu thuhet në statistikat e remitancave dhe institucioneve tjera financiare për muajin janar 2024, të publikuara nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), duke shtuar se vlera e tyre deri në fund të vitit 2023 ishte 1 miliard e 343 milionë euro.

Sipas raportit, prurjet më të mëdha të remitancave kanë qenë nga institucionet financiare jo-bankare me pjesëmarrje prej 63.3%, pasuar nga bankat me 19.4% dhe kanalet tjera 17.3%.

Për sa i përket aseteve të kompanive të sigurimit, BQK-ja tregon se deri në këtë muaj vlera e tyre ishte 312.2 milionë eurove dhe është rritje prej rreth 6.8 milionë euro krahasuar me muajin paraprak.

Ndërsa, asetet e fondeve pensionale kanë arritur vlerën e 2.75 miliardë euro, duke shënuar rritje për 41 milionë euro.

Në fund, BQK-ja tregon se asetet e ndërmjetësve tjerë financiar në fund të janarit 2024 janë zvogëluar për 1.7 milion euro, krahasuar me muajin paraprak duke arritur vlerën e 511.9 milionë eurove./Telegrafi/

Ju rekomandojmë